Transportoplossingen

Efficiënt beheer van uw afvalinzameling

Distributie

5min
Renault Trucks D

Om het ophalen van vuilnis gemakkelijk te beheren, begeleidt Renault Trucks u bij de keuze van de vrachtwagens en diensten die aangepast zijn aan de dagelijkse taken in uw gemeente.

Vrachtwagens voor afvalinzameling: de juiste vrachtwagen voor de job

Afvalbeheer kan verschillende factoren hebben, afhankelijk van de plaats waar het gebeurt. Of de ophaling nu in het stadscentrum, in de voorsteden of op industrieterreinen moet gebeuren, u hebt de juiste vrachtwagen nodig - speciaal ontworpen voor de taak.

Om u te helpen de beste keuze te maken, vertrouwt Renault Trucks op zijn chassis cabines Renault Trucks Master en Renault Trucks Master Z.E., de Renault Trucks D en D-WIDE, met een diesel- of een elektromotor.

In totaal zijn er tientallen wielbasissen en configuraties beschikbaar - variërend van 3,3 tot 32 ton toegestaan totaalgewicht.

Voor ophalingen in de stad en in de voorsteden combineren onze Renault Trucks D en D WIDE een hoog laadvermogen met een uitstekende wendbaarheid, een fantastisch zicht en een groot laadvermogen. De talloze voorgestelde configuraties zijn bijzonder geschikt voor afvalbeheer - met name de 6x2*4 versie van ons D WIDE model, dat een tweede stuuras heeft om het manoeuvreren in de stad te vergemakkelijken.

Renault Trucks D

Als uw activiteit meer gericht is op industrieel afvalbeheer, waarvoor een groter laadvermogen en meer vermogen nodig zijn, is ons model Renault Trucks C ideaal voor het plaatsen van afneembare containers, vuilnisbakken gekoppeld aan een kraan, of een transportband. Het Renault Trucks C gamma biedt een laadvermogen tot 22,8 ton en motoren tot 520 pk voor activiteiten die zwaardere lasten vereisen.

Renault Trucks D

Installeer snel de carrosserie van uw keuze

Afvalinzameling kan in vele vormen voorkomen en vereist zeer specifieke carrosserieën. Renault Trucks werkt nauw samen met carrosseriebouwers om u te helpen de carrosserie te kiezen die het best aan uw specifieke operationele eisen beantwoordt. Onze voertuigen kunnen worden uitgerust met een groot aantal opties, waaronder specifieke overhangen met voorboring, en opties voor carrosseriebevestigingsplaten die aangepast zijn aan het type carrosserie. Dankzij de vooruitrusting en het portaal voor carrosseriebouwers, een website gewijd aan carrosseriebouwers met de specifieke technische fiches voor elk voertuig, wordt het werk van de operatoren vergemakkelijkt en de leveringstermijn verkort.

 

 

Vuilniswagens worden groen

Renault Trucks biedt alternatieven op aardgas of 100% elektrisch. Talrijke gemeentebesturen hebben voor hun afvalinzameling al vrachtwagens op aardgas gekozen. Met zijn motor van 239 kW (320 pk) en een actieradius van bijna 800 km kan het CNG-model van de Renault Trucks D WIDE zowel in de stad als in de voorsteden gebruikt worden, en is het ontworpen om met dezelfde carrosserie te worden uitgerust als de andere voertuigen van het D-gamma.

Renault Trucks zet zich ook in voor mobiliteit zonder uitstoot met de modellen Renault Trucks D en D-WIDE Z.E., die 100% elektrisch zijn.

Renault Trucks D

Een 26-tons vuilniswagen is sinds 2019 in gebruik in en rond Lyon, in Frankrijk.

Afvalinzameling is een activiteit waarvoor elektrische voertuigen bijzonder geschikt zijn. Het gebruik van vuilniswagens vereist een hoog brandstofverbruik, en stoot grote hoeveelheden stof en deeltjes uit - terwijl elektrische voertuigen geen stof en deeltjes uitstoten.

Volledig elektrische voertuigen hebben ook toegang tot bepaalde zones met beperkte en lage emissies.

 

tot 800 per ronde Dit is het gemiddelde aantal stops en starts dat tijdens een afvalinzamelingsroute wordt waargenomen.

Optimaliseer uw vlootbeheer

De keuze van uw afvalinzamelingsroute is bijzonder belangrijk voor de efficiëntie, en kan regelmatig gewijzigd worden. Onze slimme oplossing voor wagenparkbeheer - Optifleet - helpt u uw routes zo efficiënt mogelijk te plannen, en de locatie van uw vrachtwagens in real time te bekijken. Als uw activiteit wordt uitbesteed, kan uw partner met Optifleet gegevens recupereren en integreren in zijn eigen beheersysteem.

Bovendien kunnen met het systeem nauwkeurige gegevens over het verbruik en het gebruik van de uitrusting worden ingezonden: stand-by gebruik van de skip, langzaam rijden, hoeveel keer het rempedaal werd ingetrapt, enz. U kunt ook een drempelniveau instellen om u te waarschuwen als het voertuig te veel verbruikt, en uw bestuurders beoordelen op basis van technische en objectieve gegevens. U kunt bijvoorbeeld een opleiding efficiënt rijden invoeren. De Optifuel-trainingen worden door experts van Renault Trucks aan uw personeel gegeven, in reële omstandigheden.

Renault Trucks D

 

Afvalinzameling: maak het werk van uw werknemers gemakkelijker

Uw werknemers klimmen tijdens het ophalen van afval zeer regelmatig in en uit de vrachtwagen. Met dit in gedachten hebben wij voertuigen ontworpen met kleinere instaphoogten en deuren die onder een hoek van 90° opengaan, om het verplaatsen te vergemakkelijken. Onze voertuigen zijn ontworpen met het oog op een uitstekend zicht en een korte draaicirkel. De 6x2*4 configuratie betekent bijvoorbeeld dat een extra achteras kan worden geïnstalleerd om kortere bochten gemakkelijker te maken, wat bijzonder nuttig is voor vuilniswagens die door steden moeten rijden.

Aan boord van de vrachtwagen is alles zo ontworpen dat de chauffeurs alles hebben wat ze nodig hebben om in de allerbeste omstandigheden te werken. De ruime cabines zijn voorzien van comfortabele stoelen, en bieden plaats aan maximaal 7 personen met de versie met crew cabine. Er is ook veel bergruimte voor de werknemers om hun bezittingen in te bewaren. Aan de buitenkant kunnen ze hun werkgereedschap opbergen in de speciaal ontworpen kisten die op het chassis geïnstalleerd zijn.

Renault Trucks D

Om het rijden aangenamer te maken, biedt Renault Trucks automatische versnellingsbakken op al zijn modellen, en een dashboard met gemakkelijk toegankelijke bedieningsorganen. Met het oog op een optimale veiligheid beschikt de Renault Trucks D-lijn ook over:

  • Een doorkijkdeur
  • Een automatische noodrem
  • Hulp bij het wegrijden op een helling.

Verlaag uw onderhoudskosten

Voertuigen voor afvalinzameling vergen aanzienlijke investeringen. Het is dus belangrijk om op lange termijn hoge prestaties te garanderen. Renault Trucks biedt gepersonaliseerde onderhoudsplannen aan, die rekening houden met het specifieke gebruik van het voertuig. In het geval van vuilniswagens bijvoorbeeld, zal de frequentie waarmee de olie ververst moet worden meer gebaseerd zijn op een tijdsbestek dan op het aantal afgelegde kilometers.

Om pannes te voorkomen en in te grijpen nog voor ze zich voordoen, heeft Renault Trucks een onderhoudsdienst ontwikkeld: Predict. Een digitaal platform registreert het gedrag en het werkelijke gebruik van uw voertuigen. Wanneer een interventie nodig wordt geacht, waarschuwt het platform uw adviseur. Die neemt dan contact met u op om het uit te voeren werk te plannen voordat er een defect optreedt. Zo hebt u een betere controle over de beschikbaarheid van de voertuigen, en kunt u onvoorziene reparaties voorkomen. Binnenkort verkrijgbaar in de BeLux.

Als een onderdeel vervangen moet worden, heeft Renault Trucks ook een eXchange-programma. Dankzij deze dienst kunnen gebruikers tegen een lagere prijs vernieuwde onderdelen kopen, nadat ze in onze gespecialiseerde fabriek gereviseerd zijn. Daarna worden de onderdelen allemaal getest en goedgekeurd om er zeker van te zijn dat ze aan dezelfde eisen voldoen als nieuwe producten, en profiteren ze van een garantie van twee jaar op de gemonteerde onderdelen.

Uw gemeente vrachtwagens financieren en verzekeren

Wij kennen uw activiteit en alle beperkingen die met afvalbeheer te maken hebben. Daarom kan Renault Trucks u efficiënte financieringssteun bieden. Uw adviseur zal bepalen wat de beste oplossing is om uw wagenpark te financieren en te verzekeren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Set canonical URL
Off