Getuigenis

Renault Trucks D Cab 2.1 - Spanje - Fandiño

Distributie

6min
RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO

FANDIÑO

 

Fandiño is één van de referentiebedrijven voor de verkoop en distributie van diepvriesmaaltijden in het hele noordwesten van Spanje. Elke dag levert Jose Luis, een vertegenwoordiger, producten af achter het stuur van een Renault Trucks D 2,1 m, voorzien van een koelopbouw.

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO
Kunt u ons iets vertellen over uw werk bij Fandiño?

José Luis - Ik ben vertegenwoordiger en ik doe mijn dagelijkse leveringen in de hele regio Asturië aan het stuur van een Renault Trucks D Cabine 2,1 m. Fandino verkoopt en distribueert al bijna 60 jaar diepvriesproducten voor gemeenten en restaurants. Het is hier, in Aviles, dat wij de activiteiten van ons distributienetwerk naar Asturië, Cantabrië, Leon, Zamora, Valladolid, enz. coördineren. Wij bieden een breed assortiment producten, aangepast aan de behoeften van onze klanten, van hors d'oeuvres tot desserts. Het vervoer is een sleutelfactor in ons bedrijf, want wij moeten de kwaliteit van de producten in elke fase van het proces kunnen garanderen, wat betekent dat de koudeketen in stand gehouden moet worden. Ik begin mijn dag om 7 uur 's morgens. Mijn collega's en ik maken de vrachtwagens klaar voor de bezorgronde. Wij onderbreken de nachtelijke stroomvoorziening om de diepvriesproducten te bewaren, maken onze documenten klaar en gaan dan op weg. Elke week voeren wij vooraf bepaalde leveringsrondes uit, meestal naar vaste klanten. Onze dag eindigt rond 18 of 19 uur. Als wij terug zijn op het hoofdkantoor, laden wij de voertuigen vol met de bestellingen voor de volgende dag.

 

 

Wat maakt de Renault Trucks D Cab 2.1 m geschikt voor uw activiteit?

J.L - Het voertuig is perfect aangepast aan onze behoeften op het gebied van wendbaarheid, betrouwbaarheid en robuustheid. Het stelt ons in staat onze dagelijkse werkzaamheden met een volmaakte gemoedsrust te plannen en de verbintenissen die wij tegenover onze klanten zijn aangegaan, na te komen. Wij hoeven ons alleen maar aan het onderhoudsplan te houden om storingen te voorkomen die ons werk zouden hinderen en de leveringen zouden vertragen. Het geeft ons dus een grote mate van zekerheid. Dit voertuig heeft me ook verrast met zijn lage brandstofverbruik, ook al rijd ik veel in steden, dorpen en op bergwegen, waar het verbruik meestal hoger ligt.

Fandiño is al 60 jaar in bedrijf en heeft de volledige controle over de hele koelketen om de kwaliteit van zijn producten te garanderen. De voertuigen leggen 60.000 tot 70.000 km per jaar af. Zij stellen de chauffeurs in staat hun werkdag met een gerust hart tegemoet te zien en hun verplichtingen tegenover hun klanten na te komen .

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO
LAAG VERBRUIK

Technologie, aerodynamica en intelligent rijgedrag maken het mogelijk het brandstofverbruik aanzienlijk te verminderen.

GEMAKKELIJKE CARROSSERIEBEVESTIGING

Verscheidene mechanische en elektrische voorzieningen om de carrosseriebevestiging te vergemakkelijken zijn vooraf geïnstalleerd, ontworpen om aan elke soort activiteit tegemoet te komen.

WENDBAARHEID

Een kleinere draaicirkel, een korte overhang vooraan en een compacte cabine maken de voertuigen van de D-reeks uiterst wendbaar

Hoe presteert hij in de bebouwde kom en op bergwegen?

J.L - In de dorpen waar ik dagelijks kom, maakt de Renault Trucks D Cab 2.1 m mijn leven echt gemakkelijker. Hij is wendbaar, geeft goed zicht, is gemakkelijk te parkeren en te rijden, ondanks zijn afmetingen. Ik kan er ook vlot mee rijden op drukke of overvolle plaatsen. En vooral, wat heel belangrijk is, ik kan parkeren in zones waar de toegang beperkt en moeilijk kan zijn. Op bergwegen kan ik dankzij zijn wendbaarheid, in combinatie met zijn vermogen, bergpassen oversteken. Zelfs wanneer de weg glad is in de winter of wanneer her regent. Hij is ook heel eenvoudig om te besturen, omdat alles binnen handbereik is. Hij heeft een zeer gemakkelijk te bedienen gerobotiseerde versnellingsbak, evenals verschillende rijhulpen, zoals de hulp tegen achteruit inparkeren, die het voertuig tot stilstand brengt en voorkomt dat ik anderen aanrijd. De retarder zorgt ervoor dat ik niet overdreven hoef te remmen, waardoor ik vlot kan rijden, volkomen veilig en zonder moe te worden.

EEN UPDATE OVER...

GEKOELD VERVOER IN SPANJE: EEN BLOEIENDE SECTOR

Als gevolg van de boom in de export van groenten en fruit zijn de Spaanse vervoerders voortdurend bezig hun vloot van voertuigen met gecontroleerde temperatuur bij te werken en uit te breiden.

EEN GROEIENDE MARKT

In 2015 is het aantal registraties van Spaanse koelaanhangwagens en opleggers met 36% gestegen. Volgens de officiële cijfers van de beroepsvereniging van gespecialiseerde fabrikanten waren deze verkopen goed voor 40% van het segment. Cijfers die veel zeggen over de goede gezondheid van het vervoer met gecontroleerde temperatuur op het Iberisch schiereiland.

HERSTEL VAN HET BEDRIJFSLEVEN

Er is sprake van een prestatieniveau dat ontegenzeggelijk wordt aangedreven door het algemene herstel van de economische activiteit en door de dominantie van de Spaanse uitvoer van groenten en fruit, die over de weg wordt vervoerd en in de hele Europese Unie wordt geleverd. Spanje is momenteel de grootste exporteur van verse groenten en fruit in Europa en staat op de derde plaats in de wereld, na China en de VS.

REFRIGERATED TRANSPORT IN SPAIN - Renault truck D
EEN GUNSTIG ECONOMISCH KLIMAAT

Gepassioneerd door deze situatie hebben de transportbedrijven hun capaciteit en hun vloot verhoogd, waardoor zij hun concurrentiepositie op de Europese markt kunnen handhaven.

Hoe beoordeelt u het comfort van de cabine?

J.L - Ik breng heel wat tijd door achter het stuur van mijn Renault Trucks D Cab 2,1 m, dus voor mij betekent comfort veiligheid, want als ik minder moe ben, ben ik alerter en efficiënter. De zetels zijn zeer comfortabel. De stand van het stuurwiel kan worden aangepast, vooral wat de diepte betreft. Ook de hoofdsteun en de armleuningen kunnen aangepast worden voor lange ritten. Deze truck is ook gemakkelijk toegankelijk. In mijn beroep moeten wij verschillende keren per dag in en uit de cabine stappen. En als ik in stedelijke gebieden werk, zijn er nog een aantal andere zeer belangrijke voorzieningen op de vrachtwagen in delicate situaties, zoals een noodstop of een goede stuurmanoeuvreerbaarheid. Hier kan ik de superioriteit van het ABS-systeem ten volle waarderen, evenals de wegligging van het voertuig. Samenvattend zou ik zeggen dat de Renault Trucks D cabine 2,1 m in alle opzichten een geruststellend veilige werktruck is. Hij is betrouwbaar in het dagelijks gebruik en hij is ook veelzijdig en robuust, in elke situatie.

Set canonical URL
Off