Transportoplossingen

Betrouwbaarheid van elektrische trucks: moeiteloos overstappen op elektromobiliteit

Electromobiliteit

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

De overgang naar een volledig elektrisch vrachtwagenpark brengt vaak vragen met zich mee over de betrouwbaarheid: zijn elektrische voertuigen robuust? Is de actieradius voldoende om rondritten te maken? Hoe laad je ze op? Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de voertuigen? Is het de beste oplossing om mijn vloot koolstofvrij te maken? Ontdek alle garanties die Renault Trucks u kan bieden, zodat u met een gerust hart kunt investeren.

Elektrische voertuigen: Renault Trucks beproefde en geteste technologie

Renault Trucks was de eerste fabrikant van bedrijfsvoertuigen die een reeks elektrische voertuigen op de markt bracht met een hybride vrachtwagen: Premium Distribution Hybrys Tech die in 2009 op de markt kwam. In 2010 werd het lichte bedrijfsvoertuig Maxity Electric aan de catalogus toegevoegd. Vervolgens ontwikkelden we samen met partnerklanten elektrische trucks voor zware tonnen, onder reële bedrijfsomstandigheden, en in 2018 brachten we Master Z.E. op de markt. We verzamelden duizenden datapunten om hun prestaties te verbeteren: batterijgegevens, gegevens over de infrastructuur en het laadbeheer, naast feedback van de bestuurder.

Dankzij deze ervaring kunnen we bedrijven vandaag een reeks volledig elektrische trucks van de tweede generatie aanbieden, die u volledige gemoedsrust garanderen zonder uw winstgevendheid te beïnvloeden. Ook onze experts zijn opgeleid en worden voortdurend bijgeschoold op het gebied van elektrische voertuigen; of het nu gaat om de ingenieurs die uw trucks ontwerpen en configureren, de monteurs die service verlenen in onze werkplaatsen of de verkopers bij de dealers.

Renault Trucks E-Tech range

Vandaag vertrouwt een veelheid van transporteurs van verschillende bedrijfsgrootten ons hun energietransitie toe. Sinds de release in 2018 hebben we meer dan 400 Master Electric voertuigen verkocht aan onze klanten. Enkele recente voorbeelden: nadat we in 2020 met 20 Renault Trucks E-Tech Master thuisleveringen waren begonnen, nam de Zwitserse coöperatie Migros Aare in 2021 20 extra voertuigen in ontvangst. Het Zwitserse Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Group, heeft sinds begin 2021 20 Renault Trucks E-Tech D voertuigen in gebruik, voor het voltooien van dagelijkse bierbezorgingsrondes in bergachtige gebieden. In september 2021 heeft het bedrijf Urby (Groupe La Poste), een Franse specialist in first/last mile logistiek, dezelfde keuze gemaakt met hun bestelling van 20 Renault Trucks E-Tech D voertuigen.

Elektrische voertuigtechnologie is de meest rijpe en efficiënte optie om uw activiteit koolstofvrij te maken

Elektrische technologie is de beste optie om uw activiteit koolstofvrij te maken omdat ze al ontwikkeld is en haar prestaties voortdurend verbeteren. De actieradius van de batterijen neemt nog steeds toe, wat betekent dat tegen het einde van dit decennium alle toepassingen gedekt zullen zijn. Wij willen er ook op wijzen dat deze technologie geen NOx-uitstoot veroorzaakt en geruisloos werkt.

Voorts is het belangrijk rekening te houden met het end-to-end effect van de elektrische technologie op de vermindering van de CO2-uitstoot. In Europa wordt de elektriciteitssector immers steeds meer koolstofvrij gemaakt. Dit komt doordat deze voornamelijk wordt geproduceerd op basis van hernieuwbare of kernenergie. Momenteel zorgen elektrische voertuigen voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 55% ten opzichte van fossiele dieselbrandstof.

In termen van energie-efficiëntie, beschikbaarheid, investerings- en gebruikskosten is elektriciteit de meest rijpe alternatieve energie.

Ze zijn overgestapt op elektrisch: getuigenissen

De Delanchy Groep stapt over op elektrische vrachtwagens van Renault Trucks

Elke nacht krijgen 15 eersteklas Parijse winkels hun leveringen per elektrische vrachtwagen

Feldschlösschen: sinds 2013 geven onze elektrische vrachtwagens ons een concurrentievoordeel

Elektrische trucks: bewezen prestaties

Klanten die elektrische trucks hebben besteld of getest, merken allemaal hetzelfde op: elektrische energie werkt! Chauffeurs zijn ook overtuigd door het soepele rijgedrag en de afwezigheid van trillingen. Wat de essentiële vraag van de actieradius betreft, ligt hier de efficiëntie. Voor leveringsactiviteiten biedt de 52 kWh batterij van de Renault Trucks E-Tech Master een actieradius van 200 km (244 km actieradius in WLTP City-cyclus) met de mogelijkheid om het voertuig in drie uur volledig of in twee uur voor 80% op te laden. Voor de distributiesector biedt de Renault Trucks E-Tech D met een actieradius tot 400 km een oplossing voor nagenoeg alle behoeften van de transporteurs in deze sector. De Duitse onderneming DB Schenker heeft in haar dochteronderneming in Saint-Etienne (Frankrijk), die koeriersactiviteiten uitvoert, een Renault Trucks E-Tech D 16 getest, uitgerust met een batterijpakket van 264 kW.

"In de heuvelachtige gebieden en bij lage temperaturen konden we dankzij de prestatiebewaking van het voertuig in winterse omstandigheden een gemiddelde actieradius van 220 kilometer halen"

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

Naast de maximale actieradius gaat het er vooral om u een actieradius aan te bieden die aangepast is aan uw reële behoeften, ongeacht uw activiteit: stads- of regionale distributie, levering op werven of afvalophaling. Onze experts stellen u het (de) elektrische model(len) voor die het best geschikt zijn voor uw professionele toepassing en het type traject dat uw vrachtwagens zullen afleggen. We stellen u simulatietools ter beschikking en stellen een vloot elektrische trucks ter beschikking om ze in reële omstandigheden te testen. Met onze 16-, 19- en 26-tons voertuigen kunnen we in uw behoeften voorzien, en met uw inbreng kunnen we deze aanpassen zodat ze het juiste aantal accu's hebben voor uw vereisten: van drie tot zes.Over het algemeen kiezen de meeste van onze klanten voor trucks met vier accu's.

Steeds betere prestaties

De elektrische technologie is voortdurend in ontwikkeling en de prestaties van elektrische trucks zijn vandaag vergelijkbaar met die van dieselvoertuigen in leverings- en distributieactiviteiten. Onder impuls van de investeringen van de fabrikanten van auto's en zware bedrijfsvoertuigen wordt de efficiëntie van de batterijen nog steeds verbeterd: niet alleen wat de actieradius betreft, maar ook op het gebied van snelladen, met name bij gedeeltelijke lading. Dit is een basistrend op lange termijn, die wordt ondersteund door de totstandbrenging van gespecialiseerde infrastructuren.

Infrastructuur aangepast aan elektrische voertuigen

Parallel aan de technologische vooruitgang wordt ook het ecosysteem van de elektromobiliteit ontwikkeld en geïmplementeerd. In het voorjaar van 2021 heeft de ACEA (Europese vereniging van autoconstructeurs), waarvan Renault Trucks lid is, een witboek gepubliceerd om de behoeften van de constructeurs op het gebied van oplaadpunten in heel Europa in kaart te brengen. De doelstelling is gekwantificeerd: 10.000 tot 15.000 openbare oplaadpunten voorzien tegen 2025 en dit aantal opvoeren tot 50.000 tegen 2030. Concreet betekent de dichtheid van de oplaadpunten dat er nieuwe rondritten kunnen worden georganiseerd tijdens de verplichte bestuurderspauze van 45 minuten om de 4 uur en 30 minuten.

Een uitgebreid en op maat gemaakt onderhoudscontract voor volledige gemoedsrust

De prestaties en de levensduur van accu's zijn vaak de bron van vragen die door transportbedrijven worden gesteld. Om elke twijfel bij u weg te nemen, garanderen wij dat de prestaties van de accu's niet onder de 80% van de laadcapaciteit komen, ongeacht hun leeftijd, gedurende de gehele looptijd van het contract. Wij zijn de enige fabrikant die een dergelijke belofte kan doen. De E-Tech Master-accu 's van Renault Trucks worden gedekt door een garantie van 8 jaar of 160.000 km. Aan het einde van uw leaseperiode nemen wij de batterij terug en zorgen voor het tweede leven en de recycling ervan. Onze ondersteuning op maat garandeert dat u uw elektrische vloot in alle gemoedsrust kunt gebruiken.

Wij bieden ook een onderhoudscontract aan met vaste maandelijkse betalingen, waarbij financiering, verzekering, onderhoud en prestatiegarantie van de batterij gecombineerd worden. U kunt rekenen op onze technici, die zijn opgeleid in het onderhoud van elektrische voertuigen, en de dichtheid van ons netwerk om uw elektrische vrachtwagens met een gerust hart te onderhouden

Dankzij onze ondersteuning op maat kunnen wij u met een gerust hart begeleiden bij uw overstap naar elektromobiliteit: onze experts van Renault Trucks Financial Services geven u advies over de meest geschikte financierings- en verzekeringsformules, inclusief de financiering van laadinfrastructuren. Wij informeren u ook over de beschikbare overheidspakketten waarop u aanspraak kunt maken.

U kunt profiteren van al onze expertise op het gebied van elektrische voertuigen en onze onderhouds- en service-knowhow om uw overstap naar elektrische voertuigen zo eenvoudig mogelijk te maken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Set canonical URL
Off