Transportoplossingen

Installatie en onderhoud van laadinfrastructuur voor uw elektrische vrachtwagens

Electromobiliteit

3min
Renault Trucks E-Tech Master

Om uw vloot koolstofvrij te maken, moet u uw bedrijf en de werkdag van uw chauffeurs op een aantal punten aanpassen. Renault Trucks biedt u ondersteuning op maat en kant-en-klare oplossingen voor de installatie en het onderhoud van de oplaadapparatuur die nodig is voor uw elektrische voertuigen. Onze expertise garandeert een optimale werking van de voertuigen en een minimale uitvaltijd.

Inzicht in uw laadinfrastructuurvereisten

Renault Trucks adviseert u niet alleen bij de keuze van uw elektrische voertuigen, maar staat ook aan uw zijde bij de keuze en installatie van de laadinfrastructuur die onmisbaar is voor de exploitatie van uw wagenpark. Wij werken samen met betrouwbare energieleveranciers die bekend staan om hun expertise en ervaring in de samenwerking met klanten van andere fabrikanten. Onze experts kunnen u ook informatie verstrekken zoals overheidssubsidies om uw installatiekosten te verlagen.

Als onderdeel van uw decarbonisatietraject is het belangrijk om een analyse uit te voeren van de locatie-infrastructuur en de route van de voertuigen. Een aangepaste, geoptimaliseerde en goed onderhouden infrastructuur leidt tot betere prestaties van uw elektrische trucks en een beter rendement op uw investering. Dit zal een sleutelelement zijn in de rentabiliteit van uw vloot.

Het doel van deze diagnostische check is om de volgende vragen te bespreken:

  • Wat zijn uw specifieke laadbehoeften?

  • Welke types van elektrische voertuigen denkt u nodig te hebben?

  • Welke types van opladen zijn het meest geschikt voor uw activiteiten?

  • Wat zijn de beperkingen van uw bedrijf?

Renault Trucks E-Tech range

Oplossingen bieden die passen bij uw zakelijke behoeften

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, zullen wij u aanbevelingen doen over de meest geschikte laadsystemen. Afhankelijk van uw activiteiten kan een nachtlaadsysteem voldoende zijn. In andere gevallen zal het verstandig zijn om een snellaadsysteem te voorzien. Het is ook een optie om een mobiel snellaadstation te gebruiken: dit kan bijvoorbeeld tijdelijk op één of meer strategische plaatsen worden geplaatst.

De door ons voorgestelde oplaadoplossingen zijn systematisch getest en goedgekeurd door onze technische diensten. Ze worden gebruikt in combinatie met specifieke online software die geoptimaliseerd opladen mogelijk maakt, zodat u uw elektrisch energieverbruik kunt verdelen om zo rendabel mogelijk te zijn. U zult ook alle stadia van het opladen kunnen volgen, of het opladen kunnen plannen op de meest geschikte tijdstippen: dit wordt smart charging genoemd.

Om u bij uw definitieve keuze te begeleiden, stellen onze experts u verschillende laadlay-outs voor die zijn afgestemd op uw beperkingen en de prioriteiten die verband houden met uw operationele eisen. Het doel is de stilstandtijd van uw voertuig te beperken en het rendement van uw investering te optimaliseren.

d ze
teaser 6 key facts to install the best charging infrastructures

Download de folder met 6 belangrijke feiten

Toezicht op en uitvoering van installatie en onderhoud van infrastructuur

Als onderdeel van de beoordeling van de duurzame voertuigoplossingen die het meest geschikt zijn voor uw bedrijf, kunnen wij ook financieringsplannen en infrastructurele implementatieschema's aanbieden. Wij houden toezicht op de volledige installatie van de laadinfrastructuur en werken nauw samen met onze energiepartners. Deze partners garanderen de veiligheid van de installatie door de invoering van een permanent bewakingssysteem. Het team van Renault Trucks biedt ook een extra ondersteuning door onze onderhoudsdienst en 24/7 Assistance om de maximale beschikbaarheid van uw vloot te garanderen.

Renault Trucks Master E-Tech charging

Duurzame prestaties leveren

Zodra de laadinfrastructuur operationeel is, bieden wij training voor uw teams om ervoor te zorgen dat uw nieuwe elektrische voertuigen effectief, zuinig en veilig worden gebruikt.

Bovendien raden wij u aan om gebruik te maken van onze fleet management-oplossingen om het prestatieniveau van uw logistieke keten op peil te houden en uw laadtijden te optimaliseren. Wanneer u uw vrachtwagens op ons Optifleet-platform aansluit, kunt u hun energierendement, de manier waarop ze rijden en zelfs hun werk- en laaduren controleren. Met de Optifleet*-toepassing kunt u dagelijks, en zelfs om het uur, de prestaties van de voertuigen controleren aan de hand van de gegevens t. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om uw chauffeurs te helpen bij het gebruik van de nieuwe vrachtwagens. U kunt bijvoorbeeld cijfers verstrekken om de voordelen te ondersteunen van het gebruik van voertuigremmen om energie te regenereren en de actieradius van het voertuig te vergroten. Een chauffeur die zijn remmen efficiënt beheert, verhoogt de actieradius van zijn voertuig met 20 tot 30%! Optifleet is het perfecte hulpmiddel om uw wagenpark te controleren, uw chauffeurs te ondersteunen, verbeteringsmogelijkheden te identificeren en zo uw kostenefficiëntie op lange termijn te optimaliseren.

Renault Trucks biedt u een complete ondersteuning: van de keuze en de opvolging van de elektrische voertuigen tot het uitwerken van de geschikte infrastructuur, wij ondersteunen u bij uw engagement om uw vloot koolstofvrij te maken met behoud van uw marges en winstniveaus.

*Beschikbaar op de Renault Trucks E-Tech D en D Wide gamma's

Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts om meer te weten te komen en te profiteren van onze ondersteuning op maat.

Contacteer ons

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.

Meer informatie over elektromobiliteit

De speciale diensten van Renault Trucks E-Tech

Financieringsdiensten voor elektrische vrachtwagens

Hoe schakelt u gemakkelijk over op elektromobiliteit?

Set canonical URL
Off