Verslag

7 belangrijke punten om te overwegen wanneer u overschakelt op elektrische vrachtwagens

Electromobiliteit

Renault Trucks E-Tech range

Om transport- en distributiebedrijven te helpen met een gerust hart over te stappen op elektromobiliteit, vindt u hier 7 belangrijke punten die u moet overwegen voordat u de beslissing neemt. Ze zijn opgesteld door de experts van Renault Trucks op basis van uitgebreide feedback van de gebruikers.

 

1. CONTROLEER OF ELEKTROMOBILITEIT GESCHIKT IS VOOR UW BEDRIJF

Welke afstand leggen uw voertuigen op een dag af, komen ze aan het eind van de dag terug naar het depot, binnen welke toegangsbeperkingen voor stadscentra werkt u, vinden uw leveringen overdag of 's nachts plaats, zijn er overheidssubsidies beschikbaar?... Er zijn veel vragen te beantwoorden voordat u de overstap naar elektrische vrachtwagens maakt. Maar dat is geen probleem, want uw adviseur van Renault Trucks kan u helpen alles door te nemen en u adviseren over de elektrische vrachtwagen die het beste bij uw behoeften past.

2. KIES HET JUISTE TYPE ELEKTRISCHE TRUCK

Afhankelijk van de vervoerde ladingen, het gewicht van de vrachtwagen, de topografie, de weersomstandigheden, de vereiste actieradius, de oplaadtijd van de batterij en de Total Cost of Ownership (TCO), zijn er verschillende soorten elektrische vrachtwagens waaruit u kunt kiezen. Elk heeft zijn eigen specifieke optimale gebruiksscenario, dus net als voorheen staat Renault Trucks tot uw beschikking om u te helpen uw specifieke gebruiksomstandigheden te analyseren.

3. DE OPTIMALE FINANCIERINGSOPTIE BEPALEN

Het is duidelijk dat de kosten van een elektrische vrachtwagen onvermijdelijk een invloed hebben op de financiële modellen van transportbedrijven! Maar het goede nieuws is dat de impact gecompenseerd kan worden door een passende financieringsvorm te gebruiken: standaardlening, leasing/leaseaankoop (LOA), financiële leasing, enz. De laatste daarvan kunnen ook in aanmerking komen voor overheidssubsidies.

4. GEBRUIK HET MEEST GESCHIKTE ACCULAADSYSTEEM

Elektrische vrachtwagens van Renault Trucks kunnen heel eenvoudig opgeladen worden via een gewoon stopcontact (voor de Renault Trucks Master) of een driefasig industrieel stopcontact (voor de D en D Wide vrachtwagens). Het duurt tussen zes en twaalf uur, en minder dan twee uur met een snellaadstation, dat u op uw eigen terrein kunt laten installeren door een van onze erkende elektrotechnische partners. Al onze vrachtwagens zijn ook volledig compatibel met openbare laadstations.

7 KEY POINTS TO CONSIDER WHEN SWITCHING TO ELECTRIC TRUCKS

 

5. HELP UW BESTUURDERS OM ZICH AAN TE PASSEN AAN ELEKTRISCHE VRACHTWAGENS

Het besturen van een elektrische vrachtwagen is meestal geen probleem voor de bestuurders, van wie de meesten trouwens heel graag de overstap naar elektrisch maken. Niettemin staan onze deskundige trainers ter beschikking om gespecialiseerde ondersteuning te bieden op vlak van eco-rijtechnieken om de actieradius van de batterij te optimaliseren (voorzichtig optrekken, regeneratief remmen, enz.)

6. UITRUSTING VAN UW ELEKTRISCHE TRUCK

Afhankelijk van het gebruik dat u van de vrachtwagen, levert Renault Trucks de cabine en het chassis zodat uw carrosseriebouwer de uitrusting en de accessoires kan installeren die u nodig hebt, of het nu gaat om koeling, een kraan of een vuilniswagen. Wij zijn er altijd om de klanten te helpen de juiste oplossing en de juiste dienstverlener te kiezen.

7. HAAL EEN MAXIMALE LEVENSDUUR UIT UW BATTERIJEN

Dit laatste punt is van cruciaal belang in de dagelijkse werking van elk transportbedrijf: elke elektrische vrachtwagen moet vol vermogen leveren, ongeacht de leeftijd van de batterijen. Daarom garanderen de contracten van Renault Trucks dat de batterijen van de voertuigen tot 80% van de energiecapaciteit van de batterij behouden (voor de gamma's D Z.E en D Wide Z.E) gedurende de volledige werkingsduur van het contract. En dat is iets wat geen enkele andere fabrikant kan bieden!

7 key points to switch to electric trucks teaser

Download de checklist en maak u klaar om over te schakelen op elektrisch!

Set canonical URL
Off