Transportoplossingen

Kies voor een duurzame transportoplossing uit het 360° Volledig Elektrische aanbod van Renault Trucks

Electromobiliteit

4min
zoom on the logo on a Renault Trucks E-Tech D

De keuze voor een vloot van elektrische vrachtwagens is de meest rendabele en efficiënte manier om uw activiteiten koolstofvrij te maken. Tijdens de hele energietransitie staat Renault Trucks aan uw zijde om u in staat te stellen dit traject met een gerust hart af te leggen. Of u nu vragen hebt over de wetgeving, de rendabiliteit, de betrouwbaarheid en het onderhoud van elektrische voertuigen of over de installatie van laadinfrastructuren, wij bieden u alle informatie en ondersteuning op maat om u te helpen bij deze overgang.

Blijf op de hoogte van de wetgeving

De vermindering van de CO2-uitstoot vergt een aanpak die gebaseerd is op een ecologische, economische en sociale basis. Voor het goederenvervoer vertaalt zich dit in termen van wetgeving als een geheel van maatregelen die van invloed kunnen zijn op de activiteiten op Europees, nationaal en zelfs lokaal niveau. Soms is deze wetgeving verplicht, zoals de vaststelling van LEZ-zones (lage-emissiezones) in sommige steden, met toegangscriteria op basis van de verontreiniging door voertuigen of een maximaal emissieniveau voor voertuigen (Euronormen). Deze kunnen ook worden gestimuleerd en bieden financiële steun om u te helpen bij het updaten van uw vloot met elektrische vrachtwagens. Onze deskundigen op het gebied van elektrische voertuigen helpen u bij het aanvragen van de beschikbare overheidssubsidies, zodat u de kosten voor de aanschaf van een elektrisch wagenpark kunt beperken en uw investering kunt terugverdienen en uw activiteiten sneller koolstofvrij kunt maken.

Maak uw wagenpark koolstofvrij en beperk uw kosten

Momenteel is de initiële aankoopprijs van een elektrische truck hoger dan die van zijn tegenhanger die op diesel rijdt. Maar wat de bedrijfskosten betreft, is een elektrische truck goedkoper omdat de elektrische voertuigtechnologie uw bijkomende en variabele vlootkosten aanzienlijk vermindert. De belangrijkste kostenpost die wordt verlaagd, is brandstof. Bovendien vergen elektrische trucks minder onderhoud: de elektromotor heeft een eenvoudiger ontwerp en heeft minder slijtageonderdelen. Als we het grotere plaatje bekijken en rekening houden met de TCO (Total Cost of Ownership), wordt het verschil in kosten met die van een dieseltruck aanzienlijk kleiner.

Tot slot kunnen we u service- en onderhoudscontracten een transparant en holistisch overzicht bieden van de werkelijke kosten gedurende de looptijd van uw contract (dat meestal tussen zeven en tien jaar bedraagt). Wij zullen u ook ondersteunen met financierings- en verzekeringsoplossingen die aangepast zijn aan uw behoeften. Met Renault Trucks Financial Services kunt u uw wagenpark koolstofvrij maken zonder dat dit gevolgen heeft voor uw rentabiliteit.

Sens du service

Vertrouwen op bewezen technologie

De technologie van elektrische voertuigen is niet nieuw. Bij Renault Trucks commercialiseren we al meer dan 10 jaar elektrische voertuigen die dagelijks door onze klanten worden gebruikt, en we produceren ze al sinds 2020. Deze ervaring stelt ons in staat om vandaag een gamma elektrische vrachtwagens aan te bieden, met onze Renault Trucks E-Tech Master, Renault Trucks E-Tech D Wide en Renault Trucks E-Tech D . Ons uitgebreide gamma dekt het merendeel van de behoeften voor leverings- en distributieactiviteiten. Grote groepen stellen hun vertrouwen in ons en hebben op grote schaal gekozen voor een 100% elektrische vloot, zoals de Zwitserse coöperatie Migros Aare, Feldschösschen, de Zwitserse dochteronderneming van de Carlsberg Groep en zelfs de Firma Urby (Groupe La Poste).

U kunt vertrouwen op de deskundigheid van onze werkplaatstechnici, die voortdurend worden bijgeschoold in de opkomende elektrische voertuigtechnologie. Bovendien is ons netwerk volledig uitgerust voor het onderhoud van uw elektrische voertuigen. Ten slotte gaan we een prestatieverbintenis aan voor onze batterijen via onze Start & Drive Excellence-contracten om u gemoedsrust te bieden gedurende de hele tijd dat uw voertuigen in gebruik zijn.

Renault Trucks E-Tech D Wide plaque

Vertrouw op laadinfrastructuren die perfect geschikt zijn voor uw site

De omschakeling naar een elektrisch aangedreven vrachtwagenpark vereist een grondige heroverweging van uw logistieke keten. Daarom ondersteunen wij u niet alleen bij het ontwerp van het project, maar ook bij het projectbeheer van de werken en het onderhoud van uw laadinfrastructuren. Er bestaan oplossingen voor laadbeheer of slimme laadoplossingen waarmee u uw infrastructuren optimaal kunt benutten. OptifleetOnze on-board fleet management tool is een oplossing om uw vloot te coördineren en uw bestuurders op te leiden in de specifieke kenmerken van het rijden met elektrische voertuigen. Met goed ontworpen infrastructuren die effectief worden gebruikt, opgeleid personeel en onze ondersteuning, zult u in staat zijn om het gebruik, de actieradius en de betrouwbaarheid van uw elektrische trucks te optimaliseren, wat resulteert in een verhoging van uw winstgevendheid. Om nog een stap verder te gaan, zullen we u ook adviseren over hoe u uw elektrisch energieverbruik kunt optimaliseren en aanbevelingen doen op basis van de analyse van uw rondritten om ze zo rendabel mogelijk te maken. Tot slot kunnen wij de vermindering van uw CO2-uitstoot kwantificeren.

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. Ik kan deze communicatie stopzetten in elke e-mail die ik ontvang.
Set canonical URL
Off