Transportoplossingen

Koeltransport: efficiënte levering van verse of diepgevroren producten

Distributie

Electromobiliteit

5min
Renault Trucks D Wide for refrigerated transport

Het vervoer van verse of diepgevroren producten vereist een uiterst nauwkeurige temperatuurregeling, in overeenstemming met de eisen inzake traceerbaarheid en hygiëne. Renault Trucks beantwoordt aan deze behoeften met zijn gamma koelvrachtwagens en zijn speciaal op koeltransporten afgestemde diensten. Onze teams staan klaar om u te helpen en te adviseren, zodat u uw rentabiliteit kunt optimaliseren en uw kosten onder controle kunt houden.

Voertuigen aangepast aan uw behoeften op het gebied van koeltransport

De eerste manier om een hogere rentabiliteit van de leveringen te garanderen, is een koelwagen te gebruiken die perfect aan uw behoeften, of die van uw klant, beantwoordt. Met andere woorden, u moet zoveel mogelijk producten kunnen vervoeren met behoud van een uitstekende manoeuvreerbaarheid. Daarom biedt Renault Trucks een breed scala aan wielbasissen voor alle carrosserielengtes - of het nu voor de levensmiddelendetailhandel is met de Renault Trucks Master en zijn platformcabine, of voor de levering van verse producten met het Renault Trucks D-gamma, dat de breedste wielbasis op de markt biedt. De deskundigen van Renault Trucks begeleiden u bij uw keuze, zodat u de configuratie kunt vinden die het best aan de eisen van de carrosseriebouwers voldoet: het gaat om het ontwerp van het chassis, zodat het naar wens aangepast en ingedeeld kan worden. Wij bieden chassisplannen aan die overeenkomen met de exacte configuratie van het bestelde voertuig, en tevens een website met een speciale hotline-service. Dit helpt om de doorlooptijd in het carrosseriebouwproces te verkorten.

Een vrachtwagen kopen is zo veel gemakkelijker met Renault Trucks.

Ontdek ons aanbod van Renault Trucks: D, D Wide, T en Master

Als het om koeltransport gaat, worden onze voertuigen compatibel met alle soorten koelinstallaties door carrosseriebouwers geïnstalleerd - met inbegrip van 100% elektrische eenheden zoals Frigoblock (Thermoking) en Eco-Drive. Ons gamma Renault Trucks D beschikt over een PTO tot 650 Nm, om elektrische generatoren aan te drijven, en onze DTi 8 motor is uitgerust om elektrische generatoren van het type Frigoblock Inverter® aan te sluiten. Onze originele batterijen garanderen een uitstekende werking van de koeleenheid.

Dat betekent dat uw werkinstrument beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en hoge prestaties levert.

Verzeker efficiënte leveringen

Dankzij hun beperkte breedte en met één van de beste draaicirkels op de markt, bieden onze voertuigen eenvoudige manoeuvreerbaarheid. Het maakt navigeren door smalle of overvolle straten tot een koud kunstje voor de bezorgers.

Beperken en anticiperen op stilstand van het voertuig

Een geïmmobiliseerde vrachtwagen betekent minder leveringen en dus verlies van inkomsten. Steunend op onze ervaring en knowhow kunnen wij u de betrouwbaarste voertuigen leveren. Onze Start&Drive onderhoudscontracten zijn beschikbaar om u te ondersteunen en te zorgen voor een maximale beschikbaarheid van uw werkinstrument. Om u nog meer te helpen, hebben wij Predict in het leven geroepen. Dit onderhoudsaanbod is gebaseerd op een gecentraliseerd, verbonden platform dat de gegevens van uw vrachtwagens verwerkt. Een contractbeheerder is belast met het proactieve onderhoud van de voertuigen en de gebruikelijke slijtage, om eventuele stilstand te voorkomen. Wanneer een stilstand onvermijdelijk is, zal uw manager de herstellingswerken zo plannen dat ze zo weinig mogelijk impact hebben op uw dagelijkse activiteit.

m Een kleinere draaicirkel om gemakkelijker te kunnen manoeuvreren met onze Renault Trucks D

Veiligheid van de chauffeur

Om ervoor te zorgen dat de leveringen op tijd gebeuren, zijn de veiligheid en het comfort van de chauffeurs van het grootste belang.

  • Om ongevallen bij het in- en uitstappen te voorkomen, zijn onze vrachtwagens uitgerust met antisliptreden en ergonomische driepuntsgrepen.
  • Wat actieve veiligheid betreft, zijn er verschillende systemen om de chauffeur te helpen en ongelukken te voorkomen - zoals waarschuwingen bij het verlaten van de rijstrook en automatische noodremmen.

 

Verminder uw ecologische voetafdruk

De spelers binnen de toeleveringsketen willen steeds meer hun impact op het milieu verminderen. Om uw energietransitie op het gebied van koeltransport te vergemakkelijken, heeft Renault Trucks de D Wide CNG ontworpen, die op aardgas rijdt. Hij is verkrijgbaar als 4x2 met een gewicht van 16 of 19 ton, of als 6x2 met een gewicht van 26 ton. Hij is uitgerust met een automatische Allison-transmissie die perfect geschikt is voor in en rond steden en voor regionaal gebruik. Renault Trucks biedt een oplossing die samen met Carrier ontwikkeld is, waarbij de koeleenheid op gas werkt. Deze laatste is verbonden met een speciaal rek voor vier flessen, en kan dus ook na het uitschakelen van het voertuig blijven werken.

Renault Trucks D CNG
Valve for CNG refil on a Renault Trucks D

Renault Trucks is voor zijn T-gamma ook een samenwerking aangegaan met Avril, een bedrijf dat Oleo100 heeft ontwikkeld, een alternatieve en duurzame brandstof op basis van Frans koolzaad. Deze brandstof is een echt alternatief voor standaardbrandstof en vermindert de CO²-uitstoot met 60% en de uitstoot van deeltjes met 80%. Bovendien is het 100% biologisch afbreekbaar.

De 100% elektrische Z.E.-serie

Ons Z.E.-gamma is bijzonder geschikt voor koeltransport en vermindert tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van uw activiteit. Omdat onze Renault Trucks Master Z.E. 100% elektrisch is, is dit voertuig ideaal om de laatste kilometers af te leggen, en om toegang te krijgen tot zones met een lage emissie (LEZ's). Neem gerust contact met ons op, om uw behoeften uit te leggen en een gepersonaliseerd voorstel te ontvangen.

Meer weten over onze producten en diensten

Renault Trucks D

Renault Trucks D Wide

Renault Trucks Master

Set canonical URL
Off