Transportoplossingen

Hulpdiensten en brandweer: veilig optreden op elk terrein

Bouw

Distributie

5min
Renault Trucks C with High Power Foam Fire appliances

Als brandweerman kunt u op elk moment opgeroepen worden, op alle fronten en op alle soorten terrein. Renault Trucks stelt u zijn knowhow ter beschikking, en zijn jarenlange ervaring in de samenwerking met uw sector ende  carrosseriebouwers om u te helpen de beste voertuigen voor hulpdiensten te kiezen (brandweerwagen, tankwagen, enz.). Wij kunnen u ook advies geven over de diensten die u zouden kunnen helpen anderen te beschermen en tegelijk uzelf te beschermen.

Ontdek ons aanbod voertuigen voor hulpdiensten

Renault Trucks werkt al meer dan een eeuw samen met brandweerkazernes. Dankzij deze langdurige samenwerking werken wij nauw samen met carrosseriebouwers, zodat wij u de meest geschikte voertuigen voor uw activiteit kunnen aanbieden, die perfect ontworpen zijn voor noodinterventies. Onze Renault Trucks Master, Renault Trucks D en D WIDE, Renault Trucks C en Renault Trucks K voldoen aan uw eisen, of u nu in de stad, op de weg, bij bos- of huisbranden, voor industriële risico's of speciale operaties wordt opgeroepen.

Brandweerwagens: snel ingrijpen, onder alle omstandigheden

Wij weten dat er een beroep op u gedaan kan worden op allerlei soorten terrein. Daarom is het voor u van essentieel belang dat u beschikt over gemakkelijk hanteerbare en compacte voertuigen voor werkzaamheden in de stad, met een korte draaicirkel en een geschikt koppel, zelfs in de lagere versnellingen (900 omw/min voor onze Renault Trucks C).

m Dit is de draaicirkel van onze Renault Trucks D

Zorgen voor geschikte werkomstandigheden voor brandweerlieden

Om andere mensen zo goed mogelijk te beschermen, moeten brandweerlieden eerst zichzelf beschermen en ervoor zorgen dat de omstandigheden geschikt zijn. De eerste fase van een operatie is het starten van de brandweerwagen! Daarom hebben wij een sleutel ontworpen die niet verloren kan gaan. Bovendien heeft Renault Trucks zo laag mogelijke treden ontworpen, zodat de chauffeur en de passagiers gemakkelijker in en uit kunnen stappen.

Bij de Renault Trucks Master is de eerste trede slechts 436 mm van de grond.

Katell Simon Product Manager

De zijdeuren kunnen open tot 1270 mm in de breedte. Alle voertuigen worden geleverd met lege ruimte op het chassis voor essentiële uitrusting die in allerlei scenario's wordt gebruikt, zoals waterpompen voor tankwagens, verlichtingsapparatuur of grote snijmachines voor incidenten op de weg. Voertuigen voor brandbestrijding zijn vooraf uitgerust met een thermische bescherming, die de brandweerlieden gedurende 10 minuten bij 130°C beschermt, mocht hun truck door vuur omsingeld worden.

Brandweer: profiteer van onze jarenlange samenwerking met plaatselijke carrosseriebouwers

Uw voertuigbehoeften hangen af van de situatie waarvoor u opgeroepen wordt. Daarom zijn onze chassis zo ontworpen dat u voor alle scenario's de vrachtwagen kunt gebruiken die u nodig hebt. Om aan alle eisen te kunnen voldoen, baseert Renault Trucks zich op zeven verschillende chassis, van 3,3 tot 33 ton. 

De carrosseriebouwers hebben toegang tot het Renault Trucks bodybuilder portaal - een speciale website waarop ze het volgende kunnen vinden:

  • Gedetailleerde technische fiches voor alle voertuigen
  • Tekeningen op een schaal van 1/20e
  • Montage-instructies

Dit vergemakkelijkt hun werk en verkort de doorlooptijden voor de levering van de voertuigen. Deze nauwe samenwerking betekent ook dat onze aanbiedingen kunnen evolueren op basis van de taken die u worden toevertrouwd en uw professionele verwachtingen.

Anticiperen op vrachtwagenonderhoud om stilstand van voertuigen te voorkomen

De beschikbaarheid van voertuigen en onderdelen is een essentieel punt. Om stilstand van voertuigen te voorkomen en ongeplande stops te vermijden, heeft Renault Trucks een nieuwe en innoverende dienst ontwikkeld. Door een Predict-contract af te sluiten, worden uw voertuigen op een digitaal platform geregistreerd en wordt het onderhoud ervan op de voet gevolgd. Als werkzaamheden nodig worden geacht of een onderdeel moet worden vervangen, zal uw adviseur contact met u opnemen en een onderhoudsbeurt plannen. Ons doel is om ongeplande stilstand van voertuigen tot een minimum te beperken.

Verminder het verbruik van uw voertuigen voor hulpdiensten

Het brandstofverbruik is een grote kostenpost voor hulpverleningsvoertuigen. Om uw wagenpark beter te beheren, kunt u kiezen voor Optifleet - een slimme dienst voor wagenparkbeheer aangeboden door Renault Trucks. Daarmee kunt u uw voertuigen in real time lokaliseren en krijgt u specifieke informatie over het verbruik en het gebruik van de voertuigen door de chauffeurs. Optifleet is toegankelijk via een website of een smartphone-app.

Set canonical URL
Off