Transportoplossingen

Betontransport: behandel, plan en verhoog de rentabiliteit van uw leveringen

Bouw

5min
renault trucks c concrete truck

Betontransport moet aan zeer specifieke eisen voldoen. U hebt niet alleen een betrouwbare en wendbare betonvrachtwagen nodig, maar u moet ook zo veel mogelijk beton efficiënt en in zo weinig mogelijk tijd vervoeren. Renault Trucks is er om u te helpen, met zijn producten en diensten die speciaal voor het betontransport ontworpen zijn.

Verhoog de rentabiliteit van uw betonmixertrucks

Een cementmixer is anders dan alle andere vrachtwagens. Hij wordt zowel als een machine als een vervoermiddel beschouwd. Om rendabel te zijn, moet hij zo veel mogelijk beton vervoeren. Om dat te kunnen doen, moet hij zo licht mogelijk zijn. Daarom gebruikt Renault Trucks het chassisontwerp van zijn C-reeks, zodat de mixer van uw keuze erop gemonteerd kan worden, en uw laadvermogen zo hoog mogelijk kan zijn. Met de Renault Trucks C XLOAD biedt Renault Trucks de lichtste 8x4 cementmixertruck met dubbele achterwielen op de markt (UTAC-gecertificeerd).

kg Dit is het tarragewicht van onze Renault Trucks C XLOAD 8x4

Een uitzonderlijk licht chassis, waarop u een cementmolen van 7,5 tot 8 m3 kunt plaatsen. Aangezien u er meer cement in kunt doen per rit, kan het aantal ritten per dag of het aantal bouwplaatsen waar geleverd wordt verhoogd worden, waardoor uw kosten dalen en uw rentabiliteit toeneemt.

Renault Trucks C x-load
Renault Trucks C x-load
   

 

Verkort de bouwtijd van uw vrachtwagen met cementmixer

Het ontwerp van vrachtwagens met cementmixers is bijzonder complex. Renault Trucks staat tot uw beschikking om u te helpen bij de configuratie van de uwe, in overeenstemming met uw behoeften, zodat ze binnen de best mogelijke termijn geleverd kunnen worden. Het chassis van de Renault Trucks C-modellen kan uitgerust worden met speciale mixeruitrustingen, volgens de aanbevelingen van de carrosseriebouwers:

  • Er kan ruimte worden vrijgelaten voor kranen in het geval van pomptrommels
  • Motoraandrijvingen met hoge capaciteit achteraan voor betonpompen
  • Opbergruimten ontworpen voor een optimale verdeling van de lading

Dit alles vergemakkelijkt het werk van de carrosseriebouwers en heeft een direct effect op de bouwtermijn, waardoor de voertuigen veel sneller beschikbaar zijn. Om het nog eenvoudiger te maken, biedt Renault Trucks ook opties die speciaal ontworpen zijn voor de vaten die door de twee grootste fabrikanten op de markt gemaakt worden. Dit garandeert een kortere bouwtijd en een perfecte compatibiliteit tussen het chassis en de gekozen cementmixer.

 

Robuuste en betrouwbare voertuigen voor uw betontransport

Voordat ze onze fabrieken verlaten, ondergaan de vrachtwagens kwaliteitscontroles om robuustheid en betrouwbaarheid te garanderen. De Renault Trucks C-modellen hebben verschillende voordelen, zodat de chauffeurs op alle bouwplaatsen kunnen leveren - zelfs op de moeilijkst toegankelijke:

  • Een invalshoek van 24°
  • Een bodemvrijheid onder de tank van maximaal 440 mm
  • Een korte draaicirkel
  • Een Optidriver Xtended versnellingsbak, met twee extra trage versnellingen en een terreinstand om het rijden met zware lasten en op oneffen terrein te vergemakkelijken

Beheer uw wagenpark naargelang uw behoeften

Als exploitant van een betontransport let u meer op de motoruren dan op de kilometers. Daarom zijn onze voertuigen uitgerust met urentellers, zodat u precies weet hoe lang ze al in bedrijf zijn. Deze gegevens kunnen worden teruggekoppeld naar Optifleet. Deze slimme dienst voor wagenparkbeheer zal uiterst nuttig blijken om uw ritten op een gemakkelijke en efficiënte manier te plannen. Dankzij de optie voor permanente geo-tracking kunt u rechtstreeks wijzigingen aanbrengen en uw chauffeurs waarschuwen als hun dienstregeling verandert, of als er op een bouwplaats iets anders moet gebeuren. U kunt ook het gebruik van de vrachtwagens volgen door specifieke gegevens bij te houden: brandstofverbruik (in liters of als percentage van de op de weg doorgebrachte tijd) op de weg en tijdens het opstijgen, de tijd die op lage snelheid wordt doorgebracht met de motor aan, en hoe goed de chauffeurs geneigd zijn te anticiperen. Dit is een nuttige optie om ervoor te zorgen dat u het beste uit uw vrachtwagens en uw chauffeurs haalt.

Verbeter de uptime van uw voertuigen

Als uw bedrijf geleid wordt onder het motto "beter  voorkomen dan genezen", dan is het gepersonaliseerde onderhoudsplan van Renault Trucks, Predict, perfect voor u! Het combineert het beste van technologie en menselijke tussenkomst. Bij de aankoop worden de technische gegevens van uw vrachtwagens geïntegreerd in een digitaal platform dat de data regelmatig analyseert en waarschuwingen naar uw adviseur stuurt. Deze zal u op de hoogte brengen van eventuele onderhoudswerkzaamheden, en een afspraak maken die de dagelijkse activiteiten van uw bedrijf het minst verstoort. Zo kunt u de uptime van uw voertuig verhogen en onvoorziene stilstand vermijden.

Exploitatiekosten optimaliseren

Betontransport is een unieke activiteit en Renault Trucks is zich daar volledig van bewust. Onze teams staan tot uw beschikking om u te ondersteunen en te adviseren op het gebied van financiering en onderhoud van uw voertuigen - zodat u uw kosten onder controle kunt houden.

Verminder de onderhoudskosten

In de sector van het betontransport worden de voertuigen vaak zwaar belast, en de mechanische onderdelen kunnen daaronder te lijden hebben. Om de onderhoudskosten te drukken, biedt Renault Trucks een uitgebreid gamma standaard eXchange-onderdelen: wij vervangen gebruikte onderdelen door gecertificeerde originelen die wij zelf gerenoveerd hebben. Deze onderdelen voldoen aan dezelfde eisen als nieuwe, en profiteren van een garantie van twee jaar (onderdelen en arbeidsloon), voor een lagere prijs. Een goede deal voor uw financiën, uw vrachtwagens en het milieu.

Pas uw financiering aan

U kent uw vak, en wij ook. De adviseurs van Renault Trucks kennen uw beperkingen en zijn er om u te helpen. Zij zullen u het financieringsaanbod voorstellen dat het beste bij elk van uw cementmixers past. Onze financieringsaanbiedingen zijn flexibel, en houden rekening met de bouwtijd. Zo zijn de financieringsplannen en -looptijden aangepast aan het lage aantal kilometers dat gewoonlijk in deze sector wordt afgelegd. Het doel is altijd hetzelfde: de bedrijfskosten optimaliseren en de rentabiliteit van uw activiteit verhogen.

 

Neem gerust contact met ons op, wij kunnen uw behoeften bespreken en u een voorstel op maat sturen.

Set canonical URL
Off