Transportoplossingen

Kosten van elektrische vrachtwagens: is elektromobiliteit duur?

Electromobiliteit

4min
Deliver with a Renault Trucks Master E-Tech

Hoewel de aankoopprijs van elektrische trucks duurder kan zijn dan die van hun dieseltegenhangers, hebben overheidssubsidies en lagere gebruikskosten tijdens de levensduur van het voertuig een algemeen positief effect op de verlaging van de TCO (Total Cost of Ownership). In sommige sectoren kunnen elektrische vrachtwagens binnen een paar jaar op gelijke voet komen met dieselvoertuigen. Met de volledige steun van Renault Trucks kunt u uw vloot vandaag al aanzienlijk koolstofarmer maken zonder uw cashflow te beïnvloeden. Ontdek hieronder hoe.

Aankoop van elektrische voertuigen: houd rekening met de totale eigendomskosten

De overstap naar elektromobiliteit vergt veel meer aandacht op het vlak van TCO dan op het vlak van aankoopprijs. Hoewel de aankoopprijs van een dieselvoertuig vandaag nog steeds lager ligt dan die van een elektrisch voertuig, wordt het verschil in kostprijs drastisch kleiner over de volledige bezitsperiode van het voertuig. Bij het kwantificeren van de TCO wordt met verschillende factoren rekening gehouden. Met name de aankoopprijs, de kosten van energie, gebruik, onderhoud en doorverkoopwaarde, financiering en verzekering, enz. kunnen worden gebruikt. En in veel gevallen is een elektrisch voertuig concurrerender dan een diesel.

Hulp bij de aankoop van elektrische voertuigen

Net als bij elektrische lichte bedrijfsvoertuigen wordt bij de aankoop van elektrische zware bedrijfsvoertuigen overheidssteun verleend om de verkoop te subsidiëren. Dit is van kracht in de meeste Europese landen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Energy Transition Specialists.

Lagere bedrijfskosten

Een elektrische truck genereert lagere bedrijfskosten dan een diesel truck. Ten eerste hoeft u niet langer te betalen voor diesel, en hoewel u een elektrisch voertuig nog steeds moet opladen, staat de budgettaire impact daarvan niet in verhouding tot die van dieselkosten.

Bovendien zijn elektromotoren eenvoudiger van ontwerp en gemakkelijker te fabriceren dan ICE-motoren. Hun onderhoudskosten zijn dan ook aanzienlijk lager. 

Ondersteuning op maat van Renault Trucks bij uw overstap naar elektrische voertuigen

De overstap naar elektromobiliteit vereist een zorgvuldige planning: met het advies van een deskundige kunt u de overgang soepel laten verlopen. Wij bieden ondersteuning op maat voor geschikte producten en diensten om uw gemoedsrust en uw bedrijfsbudget te behouden en uw overstap naar elektrische voertuigen te vergemakkelijken. Wij kunnen een echte analyse van uw wagenpark uitvoeren om een overgangsplan over meerdere jaren op te stellen en u een indicatie van uw CO2-emissiereductie te geven in de vorm van een berekening.

master ze crop plug

Een elektrische vrachtwagen geconfigureerd om aan uw eisen te voldoen

Nadat ze uw behoeften en de beperkingen van uw activiteit hebben bestudeerd, zullen onze experts de elektrische truck aanbevelen die het meest geschikt is voor uw activiteit. Wij beschikken over het meest uitgebreide aanbod van elektrische voertuigen op de markt. Van Renault Trucks E-Tech Master 3.1T tot Renault Trucks E-Tech D Wide 6x2 26 T, ons gamma dekt al uw behoeften. De keuze wordt gemaakt op basis van:

  • Uw dagelijks aantal af te leggen kilometers

  • Uw activiteit

  • De laadbeperkingen van uw voertuig.

Elk voertuig is verkrijgbaar met drie tot zes batterijpakketten.

  Renault Trucks E-Tech Master Renault Vrachtwagens E-Tech D Renault Trucks E-Tech D breed
Batterijcapaciteit 52 kWh 200 tot 400 kWh 200 en 265 kWh
Actieradius 200 km 400 km 180 km

Het opladen kan ter plaatse gebeuren, 's nachts buiten de piekuren, maar ook tijdens de werking. Het is zelfs mogelijk om snel of gedeeltelijk op te laden, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. Onze experts bieden u betrouwbaar en pragmatisch advies, zodat u de beste keuze kunt maken wat betreft de installatie van de infrastructuur, op basis van uw bedrijf en de manier waarop uw vrachtwagens worden gebruikt.

Renault Trucks E-Tech range outside

 

Renault Trucks E-Tech Master parked

Gecontracteerd beheer van batterijen

Accu's kunnen een bron van zorg zijn als u wilt overstappen op elektromobiliteit. Om alle ongerustheid weg te nemen, verbinden wij ons ertoe de verantwoordelijkheid op ons te nemen voor het beheer van de batterij gedurende de volledige levenscyclus van het voertuig; of het nu gaat om onderhoud, herconditionering, tweede leven of recyclage. Wij zijn ook de enige fabrikant die u, onder contract, een bruikbaar energieniveau garandeert na elke volledige oplading gedurende de hele tijd dat u eigenaar bent van het voertuig met onze Battery Promise.

Bijbehorende onderhoudscontracten

Wij ondersteunen al onze elektrische voertuigen met ons Start & Drive Excellence-onderhoudscontract dat voorspellend onderhoud, slijtageonderdelen, reparaties en 24/7 pechverhelping (inclusief slepen) omvat, zodat u de onderhoudskosten van uw trucks kunt spreiden over de lengte van uw contract. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen of onverwachte kosten te staan. De elektrische voertuigen van Renault Trucks hebben een garantie van twee jaar en kunnen worden ondersteund door een onderhoudscontract van maximaal tien jaar.

Ondersteuning bij de financiering

Voor de financiering van uw investering kunt u vertrouwen op Renault Trucks Financial Services. Als expert in de transportsector bieden wij oplossingen op maat met aangepaste voorwaarden voor elektromobiliteit, waarbij rekening wordt gehouden met alles wat u nodig hebt om uw vrachtwagen optimaal en zonder onaangename verrassingen te gebruiken.

Met Renault Trucks Financial Services betaalt u maandelijks een vast bedrag voor het chassis, de batterijen, de carrosserie, het onderhoudscontract, de financiering en de verzekering*. Afhankelijk van de lokale wetgeving kunnen we zelfs de laadinfrastructuur meerekenen. We beheren de levenscyclus van de truck en de batterijen, zodat we indien nodig beter kunnen anticiperen op vernieuwing.

We zijn ook volledig op de hoogte van de overheids- en lokale subsidies die in elk land beschikbaar zijn en kunnen u helpen bij de nodige processen om deze veilig te stellen.

*beschikbaar per land

salesman talking with a client at his desk

Bij elke stap van uw overgang naar elektromobiliteit staat Renault Trucks klaar om uw bedrijf te ondersteunen: aangepaste analyse van uw activiteit, aanbevelingen voor de meest geschikte vrachtwagens, projectbeheer van laadinfrastructuur en het dagelijkse gebruik van uw vrachtwagens. Wij zorgen voor alles, zodat u zich met een gerust hart op uw kernactiviteiten kunt concentreren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een gepersonaliseerde offerte of advies van onze experts in elektromobiliteit.

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Set canonical URL
Off